Снимка: БГНЕС

Кораб, плаващ под флага на Танзания, потъна край румънския бряг на Черно море; осем души са спасени, трима са изчезнали.

Корабът е потънал тази сутрин в Черно море на 26 морски мили от село Сфънту Георге, окръг Тулча, съобщи Румънската служба за корабоплаване, цитирана от Аджерпрес. На борда на плавателния съд е имало 11 души. В спасителната операция участваха Румънската служба за корабоплаване и граничната полиция. Сигнал е бил подаден и до два търговски плавателни съда, намиращи се наблизо, за да се включат в операцията по издирване и спасяване на човешки живот.

"Потъналият кораб "Mohammad Z" под флага на Танзания е имал на борда 11 членове на екипажа - 9 сирийски граждани и двама египетски граждани, а осем от тях са били спасени от търговския кораб "Michel", който се е намирал най-близо до мястото на инцидента", съобщават властите в северната ни съседка.

Продължава издирването на тримата членове на екипажа, които са обявени за изчезнали - всички те са сирийски граждани. Причината за потъването на кораба не е известна до момента и ще бъде извършено разследване, за да се установят причините и обстоятелствата, при които е станало корабокрушението.

Корабът е построен през 1988 година и е предназначен за сухи товари. Пътувал е от Турция за румънското пристанище Сулина, показват данните от сайтовете за проследяване на морския трафик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase