Продукти:
- 1/3 чаша зехтин екстра върджин
- сокът на 1 и ½ лимон
- 1 и ½ супена лъжица мед
- 1 и ½ супена лъжица дижонска горчица
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 голяма скилидка стрит чесън
- 1 чаена лъжичка сушен риган, розмарин или мащерка
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В купичка комбинирайте много добре съставките за маринатата.
Сложете пилето в подходящ съд.
Опитайте се с пръсти да отделите леко кожата около гърдите, за да се получи нещо като джоб, в който също да добавите част от марината.
Кожата не бива да се разкъсва.
Намажете цялото пиле отвън, както и вътре в кухината.
Покрийте съда с пилето и го сложете за поне 30 минути в хладилника да се маринова.
Изпечете пилето според вашите желания.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 4 месецаКви кокошки на Гергьовден само агнета на чевермета :)))
2
До1
преди 4 месецаПробвай с едни охладени италиански пилета Campese Amadоri малко са по скъпички от родните ама за сметка на това са много по вкусни!
1
Анонимен
преди 4 месецаКажете откъде да си го купя,че това,което вчера купих миришеше у го изхвърлих.