Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"ЕС ще предприеме допълнителни санкции срещу Иран". Това се казва в заключенията на лидерите от срещата им на върха в Брюксел  по повод събитията в Близкия изток. Те приеха и заключения за Украйна и отношенията с Турция, предаде кореспондентът на БНР.

Oще по темата
„Осъдихме атаката на Иран и се съгласихме да наложим санкции", каза пред журналисти председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. На въпрос какви точно ще бъдат те той отговори: "Идеята е да поставим на прицел фирмите, които произвеждат дронове и ракети. Но разчитаме на Съвета на ЕС да ни осигури повече информация".

Лидерите изразяват силна подкрепа за Ливан, остават ангажирани към държавата, в това число и за укрепването на нейните въоръжени сили, се казва в заключенията. Мишел поясни, че ще се работи срещу Иран в тясно сътрудничество с партньорите от региона.

"Иран е заплаха не само за Израел, но и за стабилността на целия регион. И това стана много ясно, когато реши да предприеме атаката срещу Израел преди няколко дни. Затова ангажиментът със страните от региона е от фундаментално значение. Трябва да изолираме Иран. Ще наложим санкции и ще действаме в тясно сътрудничество с партньорите", заяви Мишел.

Той каза, че доставките на ПВО системи за Украйна са въпрос не на месеци, а на дни и седмици. Той определи руската намеса в ЕС като предизвикателство  за всички демократични институции и заяви, че трябва повече сътрудничество за борба с нея на ниво ЕС и между страните-членки.

Днес лидерите ще разискват икономически теми, сред които конкурентоспособност, вътрешен пазар, стратегически дневен ред.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Ислямисти=нацисти

преди 1 месец

Израел върши само това е право пред Бога и съгласно международно право, помага дори на враговете си като лъжливо нар.Палестинци - джихадисти -продали на дявола за ООН подкупи ислямски арабски терористи (масови убийци, извратени изнасилвачи педофили окупатори клеветници, нагли лъжци и др.)ислямски престъпници срещу човечеството заслужаващи смъртни наказания за всяко зло и невинна жертва, а Израел не е извършил нито едно умишлено убийство на цивилен още по-малко геноцид който ислямистите вършат!

38

Иран върши геноцид

преди 1 месец

Не са достатъчни вече само санкции, отдавна Иранския терор. режим и свързани с него терор. групи като обединените в престъпната организация на арабски джихадисти Палестинска автономия съюз на много ислямски терор.групи- ООП Хамас Джихад ИДИЛ Хизбола АлКайда и др.все повече военно престъпници срещу човечеството с всички съучастници на Иран като Ливан, Сирия, Турция, Йемен, Русия и др.заслужават също международен съд и поне затвор, даже смъртни наказания за всяка терор. атака, ракета и жертва

37

Про-Иран=терористи

преди 1 месец

Къде бяха досега? Досега ООН и ЕС съучастваха в ислямския терор и престъпления срещу човечеството на с финансиране с милиарди на ислямските терористични групи на джихадистки режими като Иранския Палестинския Турския и др. чрез финансиране на програма за ядрено оръжие, ракети, дронове за масови унищожение на хиляди милиони невинни евреи християни кюрди, използвани чрез Палестински терор.групи Хамас Джихад ИДИЛ Сирийски АлКайда, Ливанска Хизбула, Йеменски хути

fallback