Снимка: Pixabay
fallback

Националният съд на Испания реши временно да блокира приложението за съобщения Telegram в страната. Причината за забраната е обвинение към социалната мрежа за разпространение на пиратско съдържание, съобщи вестник elDiario.

Съдията от Националния съд на Испания Сантяго Педрас е наредил блокиране на Telegram като предпазна мярка в отговор на жалба от Mediaset, Antena 3, Movistar и Egeda, които обвиняват системата за съобщения, че хоства съдържание, защитено с авторски права, без разрешение. Telegram е облачно-базирано мобилно и настолно приложение за незабавни съобщения с фокус върху поверителността.

Telegram Messenger FZ-LLC, компанията собственик на приложението, е основана през 2013 година от братята Николай Дуров и Павел Дуров. През 2018 г. Telegram е забранен в Русия, след като Павел Дуров отказва да предостави на властите достъп до потребителските данни, събирани чрез приложението. Забраната е отменена в средата на 2020 г., информира "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

пияница мистик

преди 1 месец

"Telegram е забранен в Русия, след като Павел Дуров отказва да предостави на властите достъп до потребителските данни, събирани чрез приложението. Забраната е отменена в средата на 2020 г." === Аз затова не ползвам Телеграм, защото ФСБ го следи, съответно и нашия ДАНС (ДС). За абсолютно защитени съобщения ползвам Wickr. Всички бандити него ползват

6

Анонимен

преди 1 месец

Един ден преди атентата край Москва. Има сериозни основания да се счита че министър председателя там е приел мюсюлманската религия в босня, 1994, когато там се обучавашеал ал Каеда. Неговата партия дойде на власт след атентат от военна част, която след това при писаха на Ал Каеда. Атентат, който уби 200 души във влаковете на Мадрид.

5

Анонимен

преди 1 месец

Това си е чиста диктатура. В какво се превръща прахваления западен свят.

fallback