Снимка БГНЕС, архив
fallback

18,6 % от младежите в България са били изправени пред тежки материални и социални лишения през 2022 г., посочват данни на Евростат.

През 2022 г. равнището на тежки материални и социални лишения сред младите хора (на възраст 15-29 години) в ЕС е било 6,1 %.

Най-високите дялове на младите хора, които са били изправени пред тежки материални и социални лишения през 2022 г., са регистрирани в Румъния (25,4 %), България (18,6 %) и Гърция (14,9 %). За разлика от тях в 12 държави на ЕС, този дял е под 3%: Словения, Австрия, Люксембург, Хърватия, Полша, Чехия, Нидерландия, Естония, Малта, Кипър, Финландия и Швеция.

Процентът на изложените на риск от бедност и социално изключване е по-висок сред младите хора, пише БГНЕС.

През 2022 г. общият процент на изложените на риск от бедност или социално изключване (AROPE) младежи на възраст 15-29 години е бил 24,5%, което е с 2,9 процентни пункта повече от процента за цялото население (21,6%).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

до 16

преди 2 месеца

До Мда,стига с тази лъжа,възрастните са милиардери,не си знаят имотите,спесяванията който хвърлят на измамници,да не броим,че продадоха децата си по чужбина и живеят по-добре от арабските шейхове,който съжалява дъртаците просто лъже или е един слепец,не виждаш ли как обиклят по света бг изедниците(не знам защо наричани пенсионери) съсипали тая сържава,цял живот крадоха,ако господ не беше българин до сега да ги е заличил от лицето на Земята,ама нямат и измиране за съжаление,не виждам надежда

24

Анонимен

преди 2 месеца

Младежите са здрави и прави и могат да работят. Какво да кажем за лишенията, на които са подложени пенсионерите и хората в неравностойно положение, които не могат да работят? НЕсоциалният министър Шалапатова се из г аври с тях, оставяйки ги без коледни и великденски добавки, за да има пари за нея да обикаля света.

23

Анонимен

преди 2 месеца

За тийнейджъри на 15-19г. от соц.слаби семейства даваме предостатъчно. Държавата къса от залъка на нашите деца, за да обсипва с всевъзможни помощи едни други индивиди. Ние ли сме виновни, че харчат парите ни за ракия, цигари и дрога, а 15-19-годишните им деца не ходят на училище и не се хранят пълноценно? Да не говорим, че почти всички техни 15-19-годишни са вече родители на по няколко деца. Още ли да им даваме, та още повече да пият и да си мързелуват както са свикнали?

fallback