Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Трите основни европейски институции - Комисията, Парламентът и Съветът успяха постигнат споразумение за новия пакт за миграцията в ЕС.

Пактът беше предложен през 2020 от Европейската комисия в опит да спре незаконната миграция в ЕС и да подобри правилата за предоставяне на убежище.

Според евроинституциите това е исторически момент, след като години наред европейските държави не успяваха да се договорят за общата политика за миграцията и убежището и разпределението на мигрантите между държавите-членки, предаде коресподентът на БНТ.

Новите правила, които се очаква бързо да влязат в сила, включват задължителен контрол на мигрантите на външните граници на ЕС и бързо връщане към държавите, от които идват, ако нямат право на престой и убежище в ЕС.

Между държавите се въвежда система на така наречената “задължителна солидарност”, когато някоя от страните по външните граници е подложена на силен миграционен натиск. Държавите, които откажат да поемат мигранти, ще трябва да плащат финансово обещетение на останалите. Предвижда се и възможност за още по-строги правила при извънредни ситуации и кризи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Меркел успя

преди 5 месеца

Преди време някой написа тук нещо много остроумно заради желанието на Меркел да натрапи на други държави от ЕС част от поканените от нея мигранти. Тогава някой написа тук: "Това е все едно да поканиш гости и после да ги пращаш да се хранят у съседите." Сега какво ни натрапват чрез този пакт? Ако не приемем част от гостите на Меркел, да плащаме издръжката на част от тях!

17

Да припомним

преди 5 месеца

Мафиотските структури в Италия са отправили предложение към правителството - в продължение на една година да си затваря очите за мафиотските им бизнеси, а те като отплата за тази услуга обещават, че нито един мигрант няма даостане на територията на Италия. Мафията винаги държи на думата си.

16

Да плащаме, защото

преди 5 месеца

Не желаем да станем съучастници на най-мракобесната част от плана "Калерги" - чрез внос на мигранти от другите раси да се ликвидира чистата бяла раса, с изключение на евреите. Само евреите да сключват бракове помежду си, а във всички останали бели семейства да влезе по някой от цветен, защото е изчислено, че мигрантите ще се плодят много повече от местните. Така да се подкопаят качествата на белите хора и те да станат послушен изпълнителски персонал на единствения етнос, останал бял без примеси

fallback