Снимка БГНЕС
fallback

Очакват се позитивни новини от Нидерландия за присъединяването на България към Шенген, заяви премиерът Николай Денков от Брюксел.

Той поясни, че казусът е бил тема на днешното заседание на правителството на Нидерландия. Решението на кабинета ще бъде внесено в парламента на страната, който има последната дума.

"Крайното решение за вдигане на ветото трябва да бъде взето от парламента на Нидерландия. Това ще стане другата седмица, ако всичко е наред", каза Денков.

Oще по темата
С Австрия продължават преговорите. В момента се обсъждат различни варианти на текстове как би изглеждало едно такова решение, предава БНТ.

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте поясни, че решението на правителството му ще бъде оповестено по-късно в петъчния ден.

Какво още каза премиерът Денков вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Шорош Денк0ФФ :

преди 4 месеца

"Очакваме коледни бонуси от Посолството..."

45

Анонимен

преди 4 месеца

Браво Кольо, браво Денков,браво български бойци.

44

втора част

преди 4 месеца

не са от тая порода да плащат без да прибират . Шенген , това добре , ще можете неограничено да теглите заеми , но Родината ни после ще губи територии и ресурси , тия си прибират що са дали и то кокошки за кон , шарени хартийки срущу земи , собственост, все реални неща . Кой ще плаща ?!

fallback