Снимка БГНЕС, архив
fallback

Ръководителят на ЕС Урсула фон дер Лайен заяви, че е наредила на ЕК да увеличи доставките на помощи за Газа след обявяването на четиридневна пауза в конфликта в рамките на споразумението за освобождаване на заложници, предаде АФП.

"ЕК ще направи всичко възможно, за да използва тази пауза за увеличаване на хуманитарната помощ за Газа", каза тя в изявление.

„От сърце приветствам постигнатото споразумение за освобождаването на 50-те заложници и за спиране на военните действия. Всеки ден, в който тези майки и деца са заложници на терористите, е твърде много. Споделям радостта на семействата, които скоро ще могат отново да прегърнат своите близки. И съм много благодарна на всички, които през последните седмици работиха неуморно по дипломатически канали, за да постигнат това споразумение. Призовавам терористичната организация Хамас незабавно да освободи всички заложници и да им позволи да се завърнат безопасно у дома“, добави председателят на ЕК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

тъпомер

преди 5 месеца

Едно пише,друго се внушава от умни коментатори тук.Защо никой не чете статията а започва да лае любимите си простотии?Не се толерира тероризма а освобождението на заложниците.

7

Анонимен

преди 5 месеца

И с'я клоуна като се разсърди щото раздават "неговите" пари на друг..

6

Дукеса Урсулю

преди 5 месеца

нареди... Марионетките на Брюксел изпълняват! Слава ЕСССР!

fallback