Снимка: БГНЕС
fallback

Вицепрезидентът Илияна Йотова нарече притеснително отлагането на членството ни в Шенген и призова институциите да се обединят по тази тема:

"Ако бях на мястото на министър-председателя Денков, още вчера много остро щях да реагирам на думите на министър-председателя на Нидерландия господин Рюте, който не знае вече какъв точно доклад иска от страна на Европейската комисия. Аз не смятам, че България трябва непрекъснато да бъде в позицията на човек или на страна, която се моли. Всички институции по тази тема трябва да бъдем единни".

Вицепрезидентът препоръча на парламента да разгледа внимателно мотивите на президентското вето.

"Този път мотивите за връщане на този закон са изцяло социални. Те касаят всички нас. България толкова години не уеднакви европейското си законодателство, реши да го прави точно в период на най-тежка криза. Твърдя, че познавам добре този пакет, работила съм и като евродепутат върху него. Твърдя, че България няма изградена инфраструктура, за да го приложи", каза тя, цитирана от БНР.

Вицепрезидентът проведе открит урок по родолюбие в професионалната транспортна гимназия в Мездра в навечерието на Деня на будителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 месеца

Само с глупости ни занимават. На никой не му пука за Шенген. На никой.

13

Малко за политика

преди 7 месеца

Нужна е остра реакция срещу ветото на Нидерландия, и отдавна трябваше да я има. Но при толкова послушковци сред сглобката как да стане това? Бойко цели три мандата се държа на власт като послушковец, който осигуряваше десетина депутати за ЕНП в Европарламента, които гласуваха каквото им се нареди. Получаваше еврофондове, раздаваше ги на свои фирми и си пълнеше чекмеджето. А в НС лаладжиите Тома Биков, Спас Гърневски и Маноил Манов приказваха г'лупости, на които гербаджиите ръкопляскаха.

12

Анонимен

преди 7 месеца

Левата ръка на Резиденто търси обединение, хахахаха. Няма ли да ни вкараш в БРИКС, да се обеднеем с "елита"? Или поне отидете с Рунндьо да обмените опит в С. Корея, прассето Ким много ще ти се зарадва.

fallback