Снимка Ройтерс
fallback

Съветът на ЕС удължи санкциите срещу "Ислямска държава", "Ал Кайда" и свързаните с тях лица и групи, с още една година – до 31 октомври 2024 г.

В момента ограничителните мерки се прилагат за 14 лица и 5 групи. На лицата и образуванията, срещу които са насочени те, са замразени активите и им е забранено да пътуват до ЕС.

Освен това, от Общността е забранено да им се предоставят средства, финансови активи или икономически ресурси, съобщава БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Военен брокер

преди 6 месеца

Какви временни санкции срещу терористи? За всички членове на терористични групи постоянни санкции! Отколко години не могат да отменят и безполезната дори вредна смяна на часовника сега края на месеца пак трябва да си настройвам биологичния и другите часовници . Тая смяна на часа е бест шит евър!!!

5

Нане Вуте

преди 6 месеца

Кви санкции, бе? Нали ги бихте унищожили , уж??

4

Христо Христов

преди 6 месеца

Нормално за ЕС. Първо ги наричаха "борци за свобода и демокрация" и всяка вечер имаше хвалебствени репортажи по държавните медии за успехите на ислямистите, натиснаха България да събере главатарите им в Правец, за да създадат стабилна организация "Ислямска държава", снабдяваха ги с компютри, комунакицонна техника, автомобили и оръжие - ВСИЧКО това е доказано, пък сега - санкции.

fallback