Снимка БГНЕС, архив
fallback

Президентът на Франция Еманюел Макрон призова Израел и Египет да отворят хуманитарен коридор от обсадената Ивица Газа през пропускателния пункт Рафа за френски граждани, съобщиха от президентският офис.

Париж се е свързал с всички засегнати, за да се опита да гарантира, че френските граждани могат да преминат от южната част на Ивицата Газа и да влязат в Египет и че преминаването може да се използва и за "хуманитарни операции" към Газа, се казва в изявлението, предаде АФП.

Междувременно израелски семейства с близки, държани в плен от Хамас, поискаха от Международния комитет на Червения кръст да улесни споразумението, позволяващо прехвърлянето на лекарства на техните близки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Така Така

преди 6 месеца

Дано не го слушат този ***.. то по коридора по лесно става отколкото с делтапланери и трактори

15

Анонимен

преди 6 месеца

Макрон изглежда е забравил, че Газа е египетска територия окупирана през 1967 от Израел. Подобно на йорданския източен бряг, беше предадена на Израел в мирните договори подписани през 70-те и 90-те. Така, че Египет няма никакво намерение да си прибере нито териториите нито населението. Най-много да отвори транзитен коридор през Египет към Либия и от там естествено към соцялна Европа - бъдещият Халифат.

14

Анонимен

преди 6 месеца

Той нали вече разреши конфликта в Укройна. Сега е урежда този в Газа!

fallback