Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер съобщи, че в полунощ Австрия въвежда контрол по границата със Словакия. Мярката е договорена с министрите на вътрешните работи на Полша и Чехия, които въвеждат същата мярка по същото време.

Граничните проверки са съгласувани и със словашкото вътрешно министерство. Това е нов етап на съвместните действия в борбата с организирания престъпен трафик на хора с цел ограничаване на незаконната миграция, подчерта министърът.

В Словакия в момента се наблюдава нарастващ брой незаконни мигранти, преминаващи през страната по пътя към Германия и Западна Европа. Това са главно млади мъже от Близкия Изток и Афганистан, които най-често минават по Балканския маршрут.

Карнер изрази увереност, че мярката ще е ефикасна и ще предотврати изместването на нелегалния трафик по нови маршрути. Засега проверки ще се извършват в продължение на десет дни, но при нужда този срок ще се удължи.

Австрия вече контролира границата с Италия и Словения, Германия въведе контрол по границата с Австрия, а по границата с Унгария и в пограничните райони патрулират общи екипи на австрийските и унгарските сили за сигурност. /БТА, Цветана Делибалтова/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Христо Христов

преди 7 месеца

До Анонимен/25 "Всички, които не са в ЕС трябва да бадат проверявани на всяка граница!!" - хемците също. Особено немските "бизнесмени" с куфарчета. Все пак точно те са световноизвестни с раздаването на подкупи или извършване на атентати срещу цивилни обекти, като сградата на ООН в Косово през 2001ва година. Факти.

25

Христо Христов

преди 7 месеца

До Некъф/20 "Това е дълбок проект ислямистите от Алкайда и ИДИЛ да наводнят европа с техните и да завземат европа отвътре." - може би, но е проект на ЕС и НАТО, така че дано дойдат и подобрат гена на семейството ти, че като гледам Ай-Кюто ти е доста ниско.

24

Анонимен

преди 7 месеца

Няма значение дали са мигранти или от даржави изван ЕС трябва да са проверени през границите на даржавите от ЕС. Бандити ползват свободното преминаване през ЕС за да ни нанасят удари и това не са само мигранти!!

fallback