Снимка: БГНЕС
fallback

Върховният представител по въпросите на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел обяви, че всички външни министри на блока за първи път се срещат извън неговите граници, в украинската столица Киев.

"Свикваме историческа среща на външните министри на ЕС тук, в Украйна, страна кандидатка и бъдеща членка на ЕС. Ние сме тук, за да изразим нашата солидарност и подкрепа към украинския народ", каза Борел в изявление в социалните медии, предаде АФП.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба приветства историческото събитие в, по думите му, "бъдещите граници" на блока.

"Това е историческо събитие, защото за първи път Съветът по външни работи ще заседава извън сегашните си граници – извън границите на Европейския съюз, но в рамките на бъдещите граници на Европейския съюз", каза той пред репортери до шефа на външната политика на блока Жозеп Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

сега е момента

преди 7 месеца

да ги "завиете" с една сърма тия проШляци докато уговарят още демократично и мирно оръжие.

52

Анонимен

преди 7 месеца

И да гледат към небето! Не се знае знае ли се!!!-:))

51

Убиха Светия дух

преди 7 месеца

Кулеба и ЗИЛИНСКИ вместо да се правят на ПИАР АРТИСТИ трябваше навреме да посетят Москва и да се спроазумеят с техните авери подставени на власт от маериканските спец служби в Крелин.ру.Вижте историята с окупацията на СССР 1991 от наркоман ЕЛцин " и окупацията на Киев и Украйна 2014..Експерти да докладват писмено поименно всички шпиони и диверсанти в Москва и в Киев..УБити зверски са стотици хиляди , а престъпниците на власт още живи.Загина Светия дух роден около ХАрков нямаше три години ..

fallback