Снимка: БГНЕС

Папа Франциск изрази в събота послание, че европейските правителства трябва да направят повече, за да се грижат за мигрантите, пресичащи Средиземно море. Според него, "тези, които рискуват живота си в морето, не нахлуват, те очакват "Добре дошли".

Закривайки среща на епископи и млади хора от Средиземноморието във френския пристанищен град Марсилия, той добави, че миграцията е "реалност на нашето време, процес, който включва три континента около Средиземноморието и който трябва да се управлява с мъдра далновидност, включително европейски отговор". Посланието на папата, отправена пред президента Еманюел Макрон, чието правителство планира по-строги мерки за контрол на миграцията, е продължение на настояването при пристигането му във Франция в петък, че "хората, които са изложени на риск от удавяне и изоставени на вълните, трябва да бъдат спасени".

Отделно папата очевидно се намеси във френската вътрешна политика, като се насочи към два от проектите на Макрон за евтаназия и вписване на правото на аборт в конституцията. Възрастните хора рискуват да бъдат „изхвърлени настрана под фалшивите претенции за предполагаемо достойна и "сладка" смърт, която е по-"солена" от водите на морето", предупреди Франциск. Той също така говори за "неродени деца, отхвърлени в името на фалшивото право на прогрес, което вместо това е отстъпление пред егоистичните нужди на индивида".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase