Снимка: архив, БГНЕС
fallback

През 2022 г. гражданите на ЕС на възраст 20-64 г. са работили средно 37,5 часа седмично, сочат публикувани днес данни на Евростат.

Сред страните членки на блока обаче се наблюдават съществени различия.

Работната седмица е най-дълга в Гърция (41 часа), Полша (40,4 часа), Румъния и България (по 40,2 часа).

В контраст, с най-кратка работна седмица е Нидерландия (33,2 часа), следвана от Германия (35,3 часа) и Дания (35,4 часа).
(БТА, Елена Савова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Работодател

преди 11 месеца

Да посмятаме:Осигуряването е на 8 часа дневно, което е 40 часа седмично.Но, поради въвеждането на термина физиологичен режим и респективно физиологични почивки, то тези почивки вече се включват в работното време. Обикновено са две по 15 минути. От което следва, че работното време е с 30 минути по-малко и е 7.5 часа дневно = 37.5 часа седмично. Работното време (най-масовото) не е от 8:00 до 17:00, а трябва да е от 8:00 до 16:30.Нека не се пишат глупости, как у нас се работи най-много.

44

БГ работник

преди 11 месеца

Нема такова нещо. Те се правят, че ми плащат, аз се правим че им работим. За тези мижави пари, хич не им се преработвам.

43

Работник

преди 11 месеца

Ама що .То работника затова е работник , за да работи и да му се вземе всичко на което е способен, докато може нали.Изкриви ли се-да идва следващия, че бизнеса е беден, очукан и не му стигат за нищо.Както го каза един сегашен министърДа го духат бедните.Лошото е , че и сега и много нататък ще го духат.Да живеят богатите и да го духат бедните докато смъртта ви раздели.Няма да е за дълго! Вярвайте си....

fallback