Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Урсула фон дер Лайен защити резултатите, които е постигнала начело на Европейската комисия, като заяви, че е работила за популяризирането – и ще продължи да защитава – честното преминаване към зелена енергия, силен геополитически съюз и честната конкуренция със света, предаде Ройтерс.

Фон дер Лайен, за която се очаква догодина да се кандидатира за втори мандат начело на изпълнителната власт на ЕС, каза че тя и екипът ѝ са изпълнили над 90% от обещанията, които е направила, когато пое ръководството на Европейската комисия през 2019 година.

"Когато застанах пред вас през 2019 г. с моята програма за зелена, дигитална и геополитическа Европа, знам, че някои от вас изпитваха съмнения", обърна се Фон дер Лайен към депутатите в последната си реч "За състоянието на Съюза" преди изборите за Европейски парламент идния юни.

"Но вижте къде се намира Европа днес. Станахме свидетели на раждането на геополитически съюз – подкрепящ Украйна, противопоставящ се на руската агресия, отговарящ на самоувереността на Китай и инвестиращ в партньорства", каза още тя. "Сега имаме Европейска зелена сделка, която е на централно място в нашата икономика и е без аналог по своята амбиция", добави Фон дер Лайен.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 8 месеца

19 - абе я ми кажи кой ражда по 7 деца в днешно време? Май само плъховете. Колкото те заслужават уважение толкова и тя.

17

не може да бъде!

преди 8 месеца

Който следи чуждестранната преса извън ЕС и НАТО не може да не забележи изумлението от упадъка на ЕС- финансов,производствен,политически,културен ,което разбира се в медиите на колективния запад се неглижира.А г-жа фон дер Лайен е един от символите и тенераторите на този упадък,тя е специалистка по упадъка /вижте какво е направила в немската армия/.Разбира се като жена и майка на 7 деца тя заслужава уважение ,но като политик и р-л е просто бедствие...вижте и погледа и какъв е!!???

16

баба мара

преди 8 месеца

финансов одит на ек за ваксините за траншовете за украина кои е лобиралкои е получил комисионни и т.н.

fallback