Снимка: БГНЕС
fallback

Европейският парламент ще гласува днес кандидатурата на Илиана Иванова за следващ еврокомисар от България. В дневния ред на евродепутатите в Страсбург гласуването е предвидено за 13:00 часа българско време.

Миналата седмица Иванова премина успешно изслушването пред комисиите на ЕП в Брюксел, свързани с нейната бъдеща дейност. Тя получи одобрението на председателския съвет на ЕП.

След днешното гласуване, в което не се очакват изненади, предстои тя да бъде назначена с подкрепата на Съвета на ЕС. Предвижда се Иванова да заеме поста на еврокомисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта до края на мандата на ЕК следващата есен. В Еврокомисията тя поема поста на Мария Габриел, която през май подаде оставка като еврокомисар, за да стане вицепремиер и министър на външните работи

Досега Илиана Иванова беше българският представител в Европейската сметна палата, а преди това - евродепутат от ГЕРБ.

За да встъпи окончателно в длъжност, Иванова ще трябва да бъде одобрена и от Европейския съвет, което се очаква да стане до края на седмицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 месеца

Е, като е рекло посолството, всеки, предложен от него, ще одобри ЕП.

10

ЕС умре

преди 7 месеца

Поредната куха лейка отива на софрата. Интересното в случая е, че изслушването го има в тубата и ние простосмъртните можем да надникнем в дербите на безличностната машина. Тази тежка бюрокрация е подържана от хора с отрицателно АйКю по подобие на повечето адиминистрации ба нашия континент. Едни калинки декламират като пионери за евро-ценности и до толкоз. Това са им уменията! Последствията ги виждате !!!

9

Анонимен

преди 7 месеца

А бе и е толкова колкото и жирафката.

fallback