Снимка: БГНЕС

Въпреки че австрийско-американският икономист Флориан Едерер заяви, че с него е осъществен контакт, за да се провери дали е свободен за поста главен икономист по въпросите на конкуренцията, Европейската комисия опроверга тази информация и съобщи, че обявата за тази позиция ще бъде публикувана скоро, съобщи БГНЕС.

"Комисията своевременно ще публикува нова обява за свободна позиция за главен икономист в ГД "Конкуренция" и ще проведе нова процедура за подбор", заяви говорителят на Комисията Ариана Подеста пред „Политико“.

Комисията "не се е свързала с нито един възможен кандидат за длъжността главен икономист в ГД "Конкуренция", каза Подеста. Изпълнителният орган на ЕС "приканва всички квалифицирани и отговарящи на условията кандидати, които се интересуват от тази длъжност, да представят кандидатурата си след стартирането на процедурата за подбор", добави тя.

Още по темата

Едерер потвърди пред "Политико", че служител на ГД "Конкуренция" се е свързал с него, макар и неофициално. Той добави, че се интересува от тази длъжност: "Бих бил развълнуван, ако мога да допринеса за това от политическа гледна точка".

Той не би бил единственият потенциален кандидат, като се има предвид, че предстои да бъде публикувана нова обява за вакантната длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase