Снимка: БГНЕС
fallback

Цената на бензина в Гърция се покачва и вече надхвърля 2 евро за литър, а на островите достига до 2,50 евро. Туристите ограничават пътуванията си.

В разгара на туристическия сезон всеки ден се покачват цените на бензина, коментират недоволни чужденците и гърци. За по-малко от седмица бензинът вече премина 2 евро за литър в континенталната част, а на островите достигна 2,50 за литър, съобщава БНР.

Цената на горивата се отразява в спад на туристопотока, както от чужбина, така и вътре в страната, съобщават хотелиери и туристически агенции. Често клиентите преосмислят плановете си за почивка и избират по-близки дестинации с ограничени разходи за гориво.

Причината за скъпия бензин е повишено търсене при по-ограничено предлагане и високите цени на международния пазар, коментират собствениците на бензиностанции. Клиентите зареждат все по-малко количество гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

АРчи

преди 9 месеца

Малко им е !!! Скоро и у нас да видим как се носи бреметона евро либерастите!

20

Анонимен

преди 9 месеца

За 15г вече по гръцко, никога не съм сипвал там! Цените винаги са били високи, миналата бяха по 2 евро, по островите винаги е било дори и по-скъпо. Това важи за абсолютно всичко!

19

Дебел(O)(O)кият к0к0

преди 9 месеца

а аз ще го направя 5 евро в България и Частният Остров в Тихият Океан ми е Гарантиран до Нова Година, както казахме и в Записът!

fallback