В Италия се върна обичаят да се носи храна за обяд на плажа. Причината е във високите цени на заведенията по плажовете.
"Ако искаш да се нахраниш прилично, са нужни поне 50 евро. Не, не, това не може да се направи", каза летовник за обществената телевизия РАИ.
Доказва го и проучване на Националната конфедерация на фермерите Coldiretti за област Тоскана. Хората не се отказват от слънчевите бани край морето, но приготвят храна от вкъщи - една мярка, въведена от тосканските семейства, за да се справят с повишението на цените на храните и напитките.
Така, заедно с чадъра, шезлонга и плажните кърпи, присъства и хладилната чанта, което на по-възрастните напомня 60-те години на миналият век.
Конфедерацията на фермерите направи и статистика на домашното плажно меню - само по себе си италианска традиция: на първо място студени салати от ориз със зеленчуци, пиле или риба. Не липсват плодове, пише БНР.
Coldiretti уточнява, че за италианците този начин на хранене на плажа е по-здравословен. Тенденция, подкрепяна от факта, че в Италия може да се разчита на широката мрежа от пазари за директни продажби от селскостопанските производители.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
19
то не може
преди 10 месецавсички народи да се тъпчат с луканка като българите,някой трябва да гладуват,за да може българите да се къпят в мляко
18
Анонимен
преди 10 месецаПрез уйкенда по плажовете нямаше място игла да падне, камоли софра да разпънеш.Печалбарството е взело връх в държавата ни. Хотели и туроператори заливат Черноморието ни с бюджетни чужденци и скоро и за нормарните българи ще е нетърпимо наказание плажуването на нашето бетонирано море през лятото..
17
Анонимен
преди 10 месецаНа плажа лятото не е хубаво да се обядва а да се закусва или вечеря в смисъл, че е много жега на обед и въобще за ходене на плаж та какво остава за ядене там. На плаж се ходи сутрин и в късния следобед, освен ако не става дума за плаж в Полша на Балтийско море.