Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Седми ден бушуват огнените пламъци на островите Корфу, Родос и Евия. Стихията причини най-голямата евакуация в страната до момента, а хиляди туристи са блокирани по летищата.

Пожарът в Родос раздели острова на две - в южната част жители на населени места трябва да се евакуират за трети път през последната седмица.

"Не можем да напуснем къщите си. Ще се борим с огъня, защото ако напуснем всичко ще изгори", сподели жител.

Не така стои въпросът с туристите. По актуални данни близо 30 000 души се опитват да напуснат острова. Повече от 10 000 са само британските граждани. Летището на Родос се е превърнало в импровизиран лагер.

"Шокиращо е. Опитваме да си тръгнем от събота. Не можем да разчитаме на никого и сме оставени да се оправяме сами", коментира турист.

В британската преса коментарите за случващото се заради природната стихия са еднозначни. "Ад на Земята", пише "Дейли Експрес". "Бягат за живота си", пише "Сън", като публикува снимки на евакуацията.

В момента в Родос основният фронт е към Вати. Започна разследване на причините, довели до избухването на огнените пламъци. Битката с пожарите на десетки места в Гърция продължава. За последното денонощие са регистрирани нови 63 огнища, което прави по осем нови пожара на всеки час, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Пожарът в Каристос също е активен. Остава безуспешно издирването на изчезнал фермер, чиито следи се губят от неделя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 10 месеца

Да се радват за природна катастрофа при комшиите показва колко гноево е българското общество и за какво България е в дъното по всичко

86

про

преди 10 месеца

До Сарс от Марспожара до нас не ни притеснява.. нека си гори, до нас няма да стигне..

85

про

преди 10 месеца

До Анонименсамо 42 хотела???

fallback