Снимка: БГНЕС
fallback

Според съобщения в медиите нидерландското правителство се е разпаднало поради разногласия между коалиционните партии относно политиките за предоставяне на убежище.

Четирите партии не са успели да постигнат съгласие по време на кризисните преговори, ръководени от министър-председателя Марк Рюте.

Правителството беше съставено преди година и половина, но от известно време партиите са диаметрално противоположни по отношение на миграционната политика, пише BBC.

Сега ще бъдат проведени нови избори, вероятно през есента. Очаква се Марк Рюте да подаде оставката на кабинета си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

ВЕтЪра на ПОДмяната

преди 9 месеца

Европейския Съюз има нужда от най -мирната религия Исляма! Трябва във всяка страна да управляват млади силни лидери от мюсулманската вяра . Вижте как ви прекрасен министър има Велика Британия Руши Сунак Шотландският министър предцедател Хамза Юсуф .Стига с тези бели християни ,ясно е че не стават .И не е мулти-култи ,трябва да приемем различното.НЕ Е СТРАШНО НЕ БОЛИ,САМО В НАЧАЛОТО ПОСЛЕ СЕ СВИКВА !

47

Анонимен

преди 10 месеца

Много хубаво, че това правителство падна, но Рюте ще се върне. Там друг премиер няма. Той е като Орбан, Вучич, Борисов, Меркел и т.н. Няма отърване от него. Интересно как след като се скараха заради бежанците и правителството им падна ще ни пуснат в Шенген. Все пак бивш премиер смени главен прокурор натискайки 'ентер' и за всички е ясно, че у нас върховенство на закона няма.

46

Анонимен

преди 10 месеца

Те от посолството ще им назначат ново.

fallback