Снимка: БГНЕС
fallback

Повече от половината пълнолетни, които са напуснали Украйна заради войната, искат да останат да живеят в Обединеното кралство, дори и след като стане безопасно да се завърнат в собствената си страна, сочат данните от проучване на Националната статистическа служба (ONS), цитирано от ДПА.

Около 52% от респондентите заявяват, че възнамеряват да живеят във Великобритания през по-голямата част от времето, след като почувстват, че завръщането в Украйна вече не крие рискове.

Най-честите причини, поради които те искат да останат в Обединеното кралство, са повечето възможности за работа (60%), че желанието им да пребивават в англоговоряща страна (48%) и по-доброто качество на живот във Великобритания от това в Украйна (47%).

В допитването, чиито резултати бяха публикувани днес, са участвали 10 709 души на възраст 18 и повече години. Анкетата е проведена в периода между 27 април и 15 май 2023 г., предаде БТА.

Всички респонденти са получили визи по правителствените механизми, въведени в началото на руската инвазия. До 27 юни са издадени 233 600 такива визи, а 178 900 притежатели на въпросния документ са пристигнали във Великобритания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Простотията ни

преди 10 месеца

Ако президента не бе руски агент,трябваше служебните правителства да създадат такива условия,че украинците да останат в България. Това щеше да повиши БВП, намали демографския ни дисбаланс и едни общо взето образовани,а често и потомци на българи да дадат тласък на икономиката в перспектива. Но руския агент Радев смята,че са важни, не интересите на България,а на този който му плаща... мутрофанова и джуджето Путин.

44

НАГЛОСТ

преди 10 месеца

ЗАЩОТО ЧЕРНИТЕ ГИ МЪРЗИ ДА РАБОТЯТ И АНГЛИЧАНИТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА...[РОБИ]

43

емо

преди 10 месеца

най вече заради хубавите помощи!

fallback