Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Протестиращи и полиция са влезли в сблъсъци в Брюксел снощи, съобщиха местни медии. Събитията са свързани с протестите в съседна Франция, предизвикани от убийството на непълнолетен младеж от полицай при пътна проверка в парижкото предградие Нантер.

Oще по темата
В белгийската столица снощи е бил запален поне един автомобил и са нанесени други материални щети. Задържани са трийсетина непълнолетни участници в проявата.

Протестиращите в Брюксел са се събрали в отговор на призив в социалните мрежи. Уточнява се, че около полунощ силите на реда са овладели обстановката, но се е наложило да бъдат предприети промени в работата на градския транспорт.

Кадри в интернет показват няколко пожара близо до центъра на града. На записите се вижда, че автомобили на полицията са били замервани с горящи предмети, както и че силите на реда са отвърнали с водни оръдия срещу нарушителите на реда. (кор. на БТА Николай Желязков)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Христо Христов

преди 10 месеца

До 39 "Франция стана едно от най-неприятните места за живот." - и все пак е по-добре от германия, белгия, холандия и тнт.

43

Анонимен

преди 10 месеца

Режимите във Франция и Белгия бият собствените си народи. Нашите чужди народи трябва да подкрепят собствените народи на режимите. Ще подкрепим Майдана, за да не се превърне в Майданек на режимите.

42

Анонимен

преди 10 месеца

Тагарев, хората се вдигнаха на борба за свобода, кога ще пращаш помощ?

fallback