fallback

Въоръженият бунт на "Вагнер" показва слабостта на Русия, която е потънала в зло и хаос, заяви президентът Володимир Зеленски. Според съветника му Михайло Подоляк "всичко в Русия едва сега започва".

От Москва, в същото време, казаха, че Киев се е възползвал от провокациите на Пригожин и подготвя ново настъпление в тактическото направление на Бахмут. В Украйна и тази нощ бяха нанесени руски ракетни удари. В Киев има и цивилни жертви, предаде Bulgaria ON AIR.

Жертвите в Киев са най-малко три, поне осем души са ранени, след като висок жилищен блок беше поразен от отломките на свалена руска ракета. В горните етажи се е разразил пожар. 01.14 жителка на Киев "Чух шум като от самолет. Посред нощ, и в един момент взрив. И тръгнаха пламъци , отгоре , от 18-ия етаж. Всичко гореше. Беше страшно. Не можехме да отворим вратата. Спасителите ни помогнаха", споделя жителка на украинската столица.

Общо под прицел са били най-малко пет области в Украйна. Украинските военни казаха, че противовъздушната отбрана е унищожила 41 от над 50 крилати ракети, изстреляни от Русия. Има разрушени сгради и ранени хора и в Днепропетровска област. Експлозии имаше и в Харков и в други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 10 месеца

скакво свалиха рус ракети тези укропи лъжливи много ракети свалиха от 50 лъжи свалиха 41 лъжи браво умеят да лъжат и все си губят тешките си въоръжения и жива сила

30

Това

преди 10 месеца

...руснаците го умеят, да обстрелват цивилни сгради и инфраструктура ! Това показва и пълно безсилие на фронта! И с ракети ще накарат украинците да заобичат военнопрестъпникът от Кремъл ли?

29

Анонимен

преди 10 месеца

Сега искам да попитам Зелевски...Я отговори .Днес ден след метежа колко територия заехте,и колко загубихте.Не задавам въпроса за техниката и боеприпасите.

fallback