Въоръженият бунт на "Вагнер" показва слабостта на Русия, която е потънала в зло и хаос, заяви президентът Володимир Зеленски. Според съветника му Михайло Подоляк "всичко в Русия едва сега започва".

От Москва, в същото време, казаха, че Киев се е възползвал от провокациите на Пригожин и подготвя ново настъпление в тактическото направление на Бахмут. В Украйна и тази нощ бяха нанесени руски ракетни удари. В Киев има и цивилни жертви, предаде Bulgaria ON AIR.

Жертвите в Киев са най-малко три, поне осем души са ранени, след като висок жилищен блок беше поразен от отломките на свалена руска ракета. В горните етажи се е разразил пожар. 01.14 жителка на Киев "Чух шум като от самолет. Посред нощ, и в един момент взрив. И тръгнаха пламъци , отгоре , от 18-ия етаж. Всичко гореше. Беше страшно. Не можехме да отворим вратата. Спасителите ни помогнаха", споделя жителка на украинската столица.

Общо под прицел са били най-малко пет области в Украйна. Украинските военни казаха, че противовъздушната отбрана е унищожила 41 от над 50 крилати ракети, изстреляни от Русия. Има разрушени сгради и ранени хора и в Днепропетровска област. Експлозии имаше и в Харков и в други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase