Снимка: БГНЕС
fallback

Две българки и още двама тийнейджъри загинаха в катастрофа в Испания, съобщава в. "Нова дума".

Тежкият пътен инцидент е станал в 5.50 часа местно време вчера на магистралата край град Морасарсал. Все още се уточняват причините за катастрофата, при която малката "Тойота" на момичетата излиза от лентата си и се удря челно в джип, шофиран от 30-годишна служителка на испанската гражданска гвардия. Последната е настанена в болница с множество фрактури, но в стабилно състояние.

Жертвите са на 26 г., 16 г., 15 г. и 13 г. Колата е била управлявана от 26-годишната българка, която е возела 15-годишната си сестра и другите две момичета .

Кметът на град Моралсарсал Хуан Карлос Родригес Осуна обяви тридневен траур в памет на жертвите.

В телевизионните репортажи за случилото се жителите на градчето многократно подчертаха опасността на тази магистрала и призоваха за адекватни мерки, за да се сложи край на пътно-транспортните произшествия в района.

Accidente de tráfico en #ColladoVillalba. M-608 km 38.
Colisión fronto-lateral de dos turismos.

Cuatro mujeres jóvenes fallecidas y atrapadas en uno de los vehículos. Excarceladas por los #BomberosCM. Los sanitarios del #SUMMA112 solo han podido confirmar el fallecimiento. pic.twitter.com/XMcrk0VBCk

— 112 Comunidad de Madrid (@112cmadrid) June 11, 2023

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Това не е магистрала и второстепенен път.

15

Mariya

преди 1 година

Загиналите момичета са четири на 26г,16г,15г и 13г.Няма никакви младежи.Три са българки-двете сестри Полина на 26г и Леонор на 16г и най-малката Ерика на 13г.Родителите не са знаели че децата са на празника (fiesta) на Collado Villalba. Трябвало е да са в къщата на тяхна приятелка. Това не се е случило на магистрала, а на вътрешния път между двете селища. Историята е трагична.Светла им памет.

14

до 14

преди 1 година

Разбира се, че не е такси. Юбер си е Юбер.

fallback