Снимка: БГНЕС
fallback

Забраната за пушене на марихуана по улиците на квартала на червените фенери в Амстердам влезе в сила в четвъртък, част от усилията на първата жена кмет на града да почисти района.

Табели бяха поставени в крайбрежния квартал, известен със своите публични домове, секс клубове и кафенета с канабис, които привличат милиони туристи годишно, но са неудобство за жителите.

Хората, заловени да нарушават забраната, сега рискуват глоба от 100 евро.

Oще по темата
Кметът на града Фемке Халсема обеща да подобри условията за секс работниците и да намали престъпността и прекомерната употреба на наркотици и алкохол.

Водят се дискусии за преместване на секс и наркотуризма извън центъра на града, но има съпротива от страна на жителите на места, които са предложени като алтернативи.

Остава разрешено да се пуши вътре и на терасите на кафенетата, продаващи марихуана и хашиш в квартала и други части на града.

Личната употреба на малки количества марихуана се толерира от властите в Нидерландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Всичките си несгоди

преди 11 месеца

решихме, сега трябва да се заемем и с битовите проблеми на квартала с червените фенери в Амстердам! Нали сме алтруисти-интернационалисти още от времетона соца. Сега пък трябва да трансформираме това наше качество в специфичен вид европейски патриотизъм - щом на обитателките на квартала с червените фенери им стяга чепикът, непременно е нужно и ние да се разтревожим и да се замислим как да помогнем за решаването на техните проблеми. Мисли, народе!

10

Анонимен

преди 11 месеца

Е те сеа либерастите ще забранят и еееването. Само жендършпакли ше шпакловат.

9

Анонимен

преди 11 месеца

Всякаква употреба на опиати броя и алкохола на публични места е нормално да са забранени

fallback