Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Досега ЕС е осигурил на Украйна военна помощ за 10 милиарда евро, съобщи европейският върховен представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Това е много повече от очакваното, отбеляза той пред журналисти преди началото на днешното заседание на министрите на отбраната от ЕС в Брюксел.

Oще по темата
Борел заяви, че днес може да се очакват добри новини по въпроса за европейските доставки на боеприпаси за силите на Киев. Той добави, че министрите ще обсъдят съвместните европейски проекти в областта на отбраната.

По неговите думи в няколко държави от ЕС е започнала подготовката на украински пилоти за работа с изтребители F-16. Попитан къде се извършва обучението, Борел даде пример с Полша. Според него за доставката на такива изтребители на Украйна ще бъде необходимо време, но изрази увереност, че това ще се случи, както по-рано бяха преодолени пречките пред доставката на танкове.

(БТА, кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Бай Дрън

преди 11 месеца

На Запад също се краде, дори в много по-големи количества, но там има и много повече пари, десетки пъти повече от парите а България! Дори никой в България да не краде от асфалт примерно, то пак няма да построим с тия пари и една магистрала за 10 години! Просто ни лъжат яко в Европа. Ограбват ни паричките, а ние работим за 20% от европейските надници при същата производителност на труда, а понякога и много по-голяма!

70

Бай Дрън

преди 11 месеца

И най-лошото е, че тия пари, които даваме на Украйна и за разни глуппости, идват от джоба на обикновения работник. Те не идват от джобовете на стотината едри капиталисти в България. Трявба да го разберете това. Трябва да разберете, че тия пари идват от джобовете на може би 90% от българите. Те са наши пари, които ЕС праща като изпарения от взривове на фронта! Крадат ни парите, а в същото време нямаме пътища, нямаме инфраструктура, янмаме нищо. И не, не са ни виновни разни крадци на евросредства

69

Бай Дрън

преди 11 месеца

10 млрд...а така не намират пари за един мост над Дунав, за някой тунел под Шипка и за още някоя магистрала. Защото ми писна вече, две години в задръствания. Не знаеш дали ще стигнеш до работното си място, не знаеш и кога ще се прибереш, не знаеш колко часа може да чакаш сред спящи тираджии, не знаеш и колко километра ще навъртиш допълнително . Украйна не е наша кауза. Може да е кауза на САЩ, но не е европейска. Европейската кауза бе Русия с нейните ресурси. В момента поддържаме САЩ.

fallback