Снимка БГНЕС
fallback

Касационният съд в Рим потвърди присъдата от две години затвор за родителите на 17-годишната Елеонора Ботаро от Падуа.

Момичето почина от левкемия през 2016 г. Семейството й е осъдено за непредумишлено убийство, защото отказало на дъщеря им да бъде направена химиотерапия въпреки лекарските предписания. Болното момиче се доверявало изцяло на думите на родителите си Лино и Рита, които били противници на традиционната медицина. Вместо това те следвали така наречените "методи Хамер", според които тумор се лекува с витамин C и с психотерапия. Според лекарите, ако на Елеонора била приложена химиотерапия, е имала 80 на сто шанс да оздравее.

Според италианските медии Касационният съд сега е потвърдил присъдата на първа инстанция на родителите. Магистратите от Падуа аргументирали решението си с това, че правото на живот или смърт на детето не е в ръцете на родителите, които са пазители на живота на рожбите си и имат задължението да го защитават, съобщава щореспондент на "24 часа".

Въпреки че навремето съдът назначил жена, която да се грижи за интересите на момичето, тя стигнала до извода, че то било 100% повлияно от убежденията на родителите си. Те вярвали, че химиотерапията е отровна и това внушили и на Елеонора.

Елеонора починала през 2016 г., като майка й и баща й не позволили дори прилагането на болкоуспокояваща терапия. Те искали за дъщеря си само иглотерапия и витамин C.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 11 месеца

То и за инфаркт и инсулт най-много помага чай и чист въздух! Само се чудя хората преди как са живели само до 50-60 години, а сега масово се живее между 60-75 години?

19

Обективно

преди 11 месеца

Имам близка, която си направи химиотерапия, но въпреки това - почина. Това беше преди години. Сега имам други познати, които също се лекуваха с химио и дори лъчелечение, НО КОМБИНИРАХА С БИЛКИ И ДРУГИ НЕСТАНДАРТНИ ЛЕЧЕНИЯ, И ОЩЕ СА ЖИВИ. НАДЯВАМ СЕ И ЗДРАВИ!!

18

Анонимен

преди 11 месеца

Химиотерапия е буквално отрова. В момента ни казват, че са осъдили хора, понеже са отказали да преливат отрова на дъщеря си за малкия шанс отровата да убие болестта, преди да убие нея. Според мен това решение може да бъде единствено лично и не може да се месят лекари и държава.

fallback