Снимка: БГНЕС

Бившата германска канцлерка Ангела Меркел е заета с писането на мемоарите си, които планира да публикува през 2024 г., и каза, че този процес ѝ помага да размишлява върху богатия ѝ на събития живот, докато свиква с живота на пенсионер, предаде ДПА.

С помощта на нейната дългогодишна ръководителка на канцелария Беате Бауман тя пише за детските си години, но също и за канцлерския си мандат, разказа снощи бившата лидерка на консервативния Християндемократически съюз на събитие в рамките на Лайпцигския панаир на книгата в Германия.

"Това създава яснота - парче по парче - но и изисква концентрация", каза Меркел за процеса. Тя заяви, че се справя добре след края на канцлерския си мандат, като изтъкна, че се чувства "удовлетворена".

Визитата на бившата канцлерка предизвика голям интерес сред посетителите на панаира на книгата, който се провежда всяка година в град Лайпциг.

В препълнена зала Меркел разговаря с главния редактор на седмичника "Цайт", наред с други неща, за източногерманските си корени, за канцлерския си пост и за настоящия си живот.

Тя напредва по пътя към свикването с живота на пенсионер - каза Меркел с усмивка. "Все още не мога да се разхождам по улиците без да ме разпознават", добави тя.

Меркел, която по настоящем е на 68-годишна възраст, беше начело на най-голямата европейска икономика в продължение на 16 години между 2005 г. и 2021 година. Тя беше и първата жена канцлер на Германия./БТА, Владимир Арангелов/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase