Снимка: БГНЕС
fallback

Швеция експулсира петима руски дипломати за извършване на дейности, които са несъвместими с дипломатическия им статут, съобщи шведското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

"Швеция извика посланика на Русия и го информира, че петима души, които работят в посолството, са били помолени да напуснат страната в резултат на дейности, които са несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения", казаха от външното министерство в изявление.

Oще по темата
Швеция изгони трима руски дипломати през април миналата година след началото на руската инвазия в Украйна.

По-рано този месец Норвегия заяви, че експулсира 15 служители на руското посолство, за които външното министерство каза, че са служители на разузнаването, работещи под прикритието на дипломатически позиции, последното подобно експулсиране от западна нация, откакто Москва нахлу в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

Ако г-жа Митрофанова беше посланик в Швеция, Полша, Германия, Норвегия, Румъния....която и да е друга страна от ЕС досега 100 пъти да са я обявили за персона нон грата forever! У нас тя си е като у дома си. Даже я канят в медиите като звезда да се обяснява какво била казала и какво всъщност искала да каже...

6

Анонимен

преди 1 година

Само бой ебббан и сух хляб за руснака ако искаш да те уважава.

5

Анонимен

преди 1 година

Хайде най-сетне и нашите да правят плавинелство че има много излишни вaтeнки в руското посолство начело с Митрофанова.

fallback