Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Испания подготвя нова програма, с която да гарантира евтини жилища на младежите, съобщи Ел Паис.

Идеята е младите хора да наемат достъпни имоти.

Oще по темата
Това ще им позволи да напуснат домовете на своите родители.

Предоставени ще бъдат изоставени или поставени под възбрана имоти. В страната предстоят избори.

Основна тема преди тях е повишаващите се наеми в страната. Това води до двойно по нисък процент на млади хора, които живеят самостоятелно в страната, сравнено с Испания.

В момента се работи по петдесет хиляди имота, които са под възбрана. Скоро те ще бъдат предложени на поносим наем.

Това е основно за Мадрид, където има постоянно поскъпване на имотите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Продължение 2 -

преди 1 година

..., а овошките в двора били изсечени. Така че, имайте предвид, че дори и за кратко време да не присъствате в дома си или на вилата си, там може да се настани някой и Бог знае защо законът не защитава собственика. Затова се чудя какво се подразбира в Испания под обозначението "изоставен имот"?

24

Продължение 1 -

преди 1 година

... и по закон ще подлежи на санкция. Това положение продължава дълго време и то през 2013 г., когато Владо Пенев беше министър. Никой нямал право да притеснява самонастанилия се клошар, такива са ни законите. Но за щастие на собственика на вилата, клошарят бил арестуван в момент на извършване на някаква кражба и така Владо Пенев могъл отново да влезе във владение на вилата си. Там бил пален огън на пода във всяка от стаите, липсвал електромерът, водомерите, тръби от ВиК и дограма, а овошките в

23

Ще ви припомня

преди 1 година

случая с актьора Владо Пенев, който беше министър на културата в служебното правителство на Марин Райков. Във вилата му във Владая неговото семейство живее около 6 месеца през топлия период, а през студения ходят през уикендите. Обаче някакъв клошар ги издебва и се самонастанява в ден, когато във вилата е нямало никого. Полицията не само че нямала право да го изгони, но дори и предупредила собственика, че ако той си позволи сам да изгони клошаря, това ще се счита за самоуправство и (продълж.)

fallback