Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия смята въведените от Унгария и Полша едностранни забрани за зърно и друга селскостопанска продукция от Украйна за неприемливи, въпреки претоварването на собствените им пазари, което съсипва местните фермери. Това съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия, цитирани от БГНЕС.

"Европейската комисия е наясно, че Полша и Унгария обявиха въвеждането на забрани за внос на зърно и други селскостопански продукти от Украйна. В този контекст считаме за важно да напомним, че търговската политика на ЕС е изключителна компетентност на цялата общност, така че всякакви едностранни действия са недопустими", съобщиха от пресслужбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 1 година

А има ли контрол на качеството за зърно о и слънчогледа от Украйна, които заливат България. Оказва се, че в Германия и Франция, украинска продукция не се внася.

93

Обективен

преди 1 година

И нашио земеделец Гечев иска да угоди на зърнарите,ама го е страх,че ще му дръпнат ушите ит Брюксел. И стои като магаре на мост. (може думата "като" да не се чете.).

92

Анонимен

преди 1 година

Щом толкова искат директен транзит на тировете до Германия и Франция и там да ги проверяват и ядат. Тука е ясно, че изаради корупцията и най-калпавото от Украйна и Турция влиза през границата .

fallback