IStockphoto

Джулия Робъртс, Ан Хатауей и Бионсе имат едно общо нещо – усмивка за милион долара. Дори и да не сте знаменитост, вашата усмивка може да бъде най-добрият ви аксесоар. И въпреки че не можете да се появявате често на червения килим, няма да ви навреди да имате перлено бели зъби, готови за снимка, особено когато си проправяте път през всичките пролетни и летни събития на открито.

Ако и вие, като нас, сте се заклели никога да не изпробвате тежки избелващи зъболекарски процедури и продуктите, които обещават усмивка на филмова звезда, но имат висока цена, имаме няколко лесни съвета за вас. Хубавото е, че не трябва да се отказвате от любимата си кофеинова напитка или шоколада, които са набедени за най-големия враг на белите зъби.
 
Вярвате или не, има няколко лесни стъпки, които да ви осигурят ослепителна усмивка без използването на токсични методи или продукти със съдържанието на химикали. Хубавата новина е, че най-вероятно вече притежавате необходимите съставки в кухнята си и можете бързо да си направите „отварата“. Другата приятна част от това занимание е, че всички изброени продукти са на достъпни цени.

Ето няколко лесни домашни трика за избелване на зъбите: 
 
1. Сода за хляб
 
Основният кухненски продукт, който освежава вашия хладилник и е основна съставка в любимите ви рецепти за бисквити и печива, може да се използва и за полиране и избелване на зъбите. Като мек абразив, содата може да изсветли някои петна по зъбите и да помогне за отстраняването на зъбна плака.
 
За да предприемете метода, първо смесете равни части сода за хляб и вода в малка купа, докато създадете паста. Потопете четката си за зъби в сместа и изчеткайте с нежни кръгове, като се уверите, че сте покрили всеки зъб старателно с пастата. Изплакнете обилно след това.
 

Красота по време на карантина! Как да избелим зъбите си у дома?

5 мита за избелването на зъби

Топ 5 на храни и напитки, които съсипват зъбите ви

2. Ябълков оцет
 
Друг универсален задължителен елемент в кухнята е ябълковият оцет, който отдавна е в светлината на прожекторите заради рекламираните си ползи за здравето. Тъй като е естествено кисел, той може да помогне за разграждането на плаката или други вещества, полепнали по зъбите. Ph-то на ябълковия оцет може да премахне петната по зъбите, което помага за естественото им избелване.

Още начини за избелване на зъбите ще откриете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase