fallback

Протестите срещу пенсионната реформа във Франция отново прераснаха в тежки сблъсъци със силите на реда, съобщи Bulgaria ON AIR.

В западната част на страната, активисти се опитаха да спрат изграждането на резервоари за земеделие, като в шествието са се включили и хора, дошли от Италия.
Oще по темата


Френските власти твърдят, че те са били агресивно настроени. Полицията се опита да защити строителна площадка, но около нея избухнаха ожесточени сблъсъци. Протестиращи запалиха полицейските автомибили, хвърляха предмети, , а служителите отвърнаха със  сълзотворен газ .

На още много места в страната продължават бурните протести срещу плановете за пенсионна реформa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

НОИ

преди 1 година

До Анонимен 91. Такова пенсиониране на 45 г. отдавна няма. Прочети преди да пишеш глупости.

75

Анонимен

преди 1 година

Оттук-оттам се чува, Но НЕ в български медии, че в Холандия също имало сериозни протести. На фермерите. И хвърляли с тороразпръсквачка тор по сградата на правителството. И в Полша.От въгледобива са направили ковчег и са сложили на него портретите на Грета Тумберг и на Урзула фон дер Лайен.

74

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен, к.74 Призивът щеше да спечели още повече ако беше написал enfants, a Patrie с главна буква. И някои препинателни знаци като запетаи и удивителна не са излишни. Приятен ден!

fallback