Снимка: БГНЕС
fallback

Великобритания ще изпрати на Украйна снаряди, съдържащи обеднен уран, които имат висока ефективност при унищожаване на бронирани машини, съобщава ТАСС.

Това става ясно от писмен отговор на британския заместник-министър на отбраната Анабел Голди на въпрос от Реймънд Джолиф, член на Камарата на лордовете.

"Наред с предоставянето на ескадрила от основни бойни танкове "Чалънджър 2" на Украйна, ние ще изпратим боеприпаси, включително бронебойни снаряди, които съдържат обеднен уран. Този тип снаряди са много ефективни при поразяване на съвременни танкове и бронирани превозни средства", посочва тя в изявление, публикувано на сайта на парламента.

Oще по темата
Британската военна помощ за Украйна през 2022 г. възлиза на около 2,3 милиарда паунда.

Лондон изпрати над 10 000 противотанкови ракетни системи NLAW, над 200 бронирани превозни средства, реактивни системи за залпов огън M270 и високоточни ракети "Бримстоун".

Британски инструктори вече са обучили повече от 10 000 украински войници. Лондон оценява предоставената хуманитарна и икономическа помощ на 1,5 милиарда паунда.

През настоящата година британските власти възнамеряват да отделят още поне 2,3 милиарда долара за военна помощ на Украйна.

Междувременно стана ясно, че Пентагонът ще ускори доставката на танкове Abrams за Украйна, избирайки да изпрати обновен по-стар модел, който може да бъде приведен в готовност по-бързо. По този начин доставките ще могат да се осъществят до 8-10 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Боби

преди 1 година

До Сата НАТО След като КОЙ ДА Е СНАРЯД (Включително модерните БОПС) излети от цевта на оръдието започва да се нагрява от триенето с въздуха При удара в бронята температурата още повече се увеличава достига Хиляди градуси. Ако в тази точка се сложи микрограм уран + вещество емитиращо неутрони при висока температура и налягане може да се стигне до микро ядрен взрив не си мислете нещо много мощно еквивалент 100-200кг ТНТ - А това е колкото среднокалибрена авиационна бомба - как няма да са ефективни

91

Пепелац

преди 1 година

Снаряди с радиоактивен уран. По същество е ядрено оръжие ( продукт с ядрена разпад ). Ескалация, смъ*рт, нищета, глад и мизерия. Това е либералната демокрация. Средства за образование, здраве, култура, наука и добър живот няма. Има за война, както винаги до сега. Колониализмът е време да бъде спрян. Скоро ще започнат да ни изпращат "честитки" и тогава ще ги пращаме при "тъмните души". Да.

90

Паднал от небето

преди 1 година

Те от демократична Англия само хубави неща могат да получат. Така ИНДИЯНЦИТЕ получиха пандизчии въоръжени с гърмящи пръчки който унищожиха червената раса след което си докараха *** да им слугуват и ги продаваха като животни на пазарите

fallback