Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Няколко европейски държави настояват за намаляване на тавана за руския петрол, съобщи EuObserver.

Това са Литва, Латвия и Полша. ЕС въведе общ таван на стойността на руския петрол.

В момента той възлиза на 60 долара, а трите държави настояват да бъде свален до 51.45 долара.

Това ще е  с около пет процента по-ниско от пазарните цени.

Oще по темата

До този момент държавите от ЕС не са обръщали внимание на исканията. Американското правителство отстоява сегашното ниво.

От там обясниха, че така се поддържа световната търговия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

герги

преди 1 година

До 123 А аз още чакам, да разберете такива като тебе, че газа не е само за отопление. Колко плати за топло сравнено с миналата година? А за храна? А за всичко останало? .... Не съм видял да падат цени. Ще дадеш ли някакви примери? Освен примерно във Франция, където слагат таван на цени. Защо ли го правят?

29

До 33 123

преди 1 година

Цените бяха много високи преди коледа защото имаше високо потреблвние и търсене на газ. Сега е намаляло потреблението и цените падат . Но и чрез финансиране ЕС подържа ниски цени но инфлацията се засилва но такива като тебе без мозък немогат да разберат такива неща. Ще усетиш следващата зима.

28

123

преди 1 година

Няко ще ми каже ли кога петрола уралс ще стане 200 долара както ни обещаваха група заблудени копейки през есента. Гледам в момента върви под 50 долара . Още чакам и киловат газ да стане 3000 евро, гледам малко му остава вчера беше 48 евро. Още чакам и да умра от студ и в Европа да настане некъв ад щото нямало руски газ.

fallback