Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Съдебни дела в Хърватия, след като кмет отмени фолк концерти в курортен град, съобщи Данас.

Това е кметът на Пула Филип Зоричич. През тези дни там трябваше да има концерти на сръбските изпълнители Ана Бекута и Драган Коич Кеба.

Oще по темата
Кметът обаче отмени концертите, обявявайки, че този тип музика не подхожда на неговия град и добави, че няма да допусне подобни прояви, докато е на поста. Вместо това е започнал преговори с концерти на Роби Уилямс и Ерос Рамацоти.

Това доведе до действия от организаторите на събитията. Те подадоха жалба срещу управителя на залата, в която концертите трябваше да се проведат.

Настояват за временно решение, което да позволи осъществяването на концерта по план, след което няма да настояват за допълнителни компенсации. На този етап жалбата не е приета, но вероятно ще подадат втора.

Държавният глава на Хърватия Зоран Пленкович обяви, че също не харесва подобна музика, но се въздържа да одобри подобни действия спрямо културни събития.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 10 месеца

Сръбската чалга трябва да се забрани в медиите и на публични места. Който иска, нека си я слуша вкъщи, без много шум. Сръбската чалга опростени българите. Стига вече!

18

Анонимен

преди 10 месеца

Браво! И в България трябва да забраним сръбската чалга. Тя влияе много зле на младите, направо ги е опростачила...Ние сме европейска страна, а Сърбия е държава от третия свят, която води пропуска политика и скоро няма да влезе в ЕС.

17

торенте

преди 1 година

Времето е доказало, че тия неща със забрани не стават. Когато няма желаещи да посетят даден концерт той ще просто ще бъде отменен. Може пък кмета да прави скрита реклама?

fallback