Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Големи протести се готвят във Франция, съобщи Фигаро.

Профсъюзите подготвят мащабни действия. Търси се вариант да спрат планираната промяна за удължаване на пенсионната възраст в страната.

Възможно е през тази седмица да бъде блокирана цялата френска икономика. Професионалните шофьори са готови да спрат движението по основните магистрали, като има вариант за спиране на всички влакове.

Възможно е да бъдат отменени една пета от полетите през основното летище в Париж. Планирано е спиране на пътуванията до Германия и Испания.

Представителите на правителството обявиха, че приемат протести, но не и ако те поставят под въпрос работата на цялата държава.

Oще по темата
Някои от най-големите протести в страната бяха организирани преди няколко седмици.

От правителството настояват, че промените са единственият вариант за запазване на стабилната икономика в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Еми то сега какво е бе младши?? Комунист - премиер, комунист - президент... започвал да си мисли че през социализмът биило по-добре.

14

Анонимен

преди 1 година

Не е толкова драматино - икономиката на България е спряла от 30 години и е на ниво "мутренски бизнес" , така че и франсетата ще свикнат.

13

Гларус небесен

преди 1 година

За жалост на франсетата и всички на запад трябва да свикват с новата реалност. Свикнали са да живеят на гърба на останалия свят но вече всичко се нивилира. И то не ние ще станем богати като тях а те ще станат бедни като нас. В САЩ а скоро и в ЕС от няколко месеца тече следното:уволняват се масово служители с над 100000$ заплата а се търсят такива за 10$ на час.Днес Фейсбук още 11000 праща на борсата.

fallback