Снимка: БГНЕС

Най-малко трима души бяха убити, а шестима ранени при ракетна атака в Запорожка област в Югоизточна Украйна, съобщава "Франс прес".

Украинската национална полиция посочва, че ракета, изстреляна от руските сили, е поразила пететажна сграда, разрушавайки над десет апартамента между втория и петия етаж, а близките къщи са били повредени от взрива и отломките.

"Жителите, които кротко спяха по това време, бяха затрупани под развалините. Досега са открити три мъртви тела, а шестима ранени са приети в болница", гласи комюникето.

Полицията и служители на украинското разузнаване извършват проверки за "документиране на последиците от военното престъпление на окупаторите и събиране на материални доказателства за руска военна агресия".

Андрий Йермак, ръководител на канцеларията на президента на Украйна, съобщи, че най-малко 20 души са били евакуирани от района.

Още по темата
Украинският президент Володимир Зеленски посочи, че операциите по търсене и спасяване продължават.

"Терористичната държава иска да превърне всеки ден за нашия народ в ден на терор. Но злото няма да възцарува в нашата земя. Ще прогоним всички окупатори и те със сигурност ще бъдат държани отговорни за всичко", написа той в "Телеграм".

От своя страна председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов заяви, че въздушният удар по сградата е бил нанесен от украинската противовъздушна отбрана. Той съобщи за четири жертви.

"За съжаление броят на жертвите се увеличи. Четирима загинаха, осем са ранени, други петима са в неизвестност, включително и дете. От осмината ранени четирима са в тежко и изключително тежко състояние, сред тях има една бременна жена", информира той за радиостанция "Комсомолска правда".

По думи на Рогов украинската ПВО "традиционно действа върху гъсто населено жилищно строителство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase