Снимка: БГНЕС

Русия е обстрелвала южната част на Украйна с дронове в продължение на 3 часа снощи, съобщават от украинското Южно командване. Една от машините е нанесла удар по критична енергийна инфраструктура в Криворожка област. Избухнал е пожар, който в момента огнеборците се опитват да овладеят, но няма пострадали.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила общо 11 безпилотни летателни апарати – в близост до Одеска област и над Николаевска и Херсонска област, информират още военните.

В традиционното си всекидневно изявление президентът Володимир Зеленски благодари на украинските военновъздушни сили за работата им, макар да изтъкна това, че те все още не успяват да свалят всички руски ракети.

"Въпреки това тези, които сваляме при масираните атаки представляват стотици спасени животи и инфраструктура", каза украинският държавен глава, цитиран от БНР.

Местни медии информират за обстрел на Херсон от страна на руските позиции по левия бряг на Днепър.

От щаба на украинската армия посочват, че руснаците продължават да съсредоточават усилията си по посока на Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка и Новопавловка в Донбас. Не спират и засилените обстрели от руска страна в близост до фронтовата линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase