Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

България трябва да продължи да търси достъп до Шенген с диалог с Австрия и Нидерландия. Това обяви външният министър на Румъния Богдан Ауреску, съобщи Romania Insider.

Самият той добави, че има конструктивен диалог между България и Румъния. Предстои диалог на ниво външни министри.

Румънското правителство продължава да търси подкрепа, търси се бърз вариант за присъединяване към свободното пространство.

Румънският първи дипломат е провел разговори с всички държави, които са част от пространството. Той е получил уверение за подкрепа от петнадесет от тях.

Oще по темата

"Мисля, че можем да видим въздействието или липсата на такова по тази тема във вота в Австрия. Можете да проследите тази кампания", коментира Ауреску.

Очаква се широк диалог по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

Абе,шантави юроспийски роби!Престанете да се оставяте да се гаврят с вас.И да проумеете едно нещо - за всичко,което сте сте си виновни вие самите.Не са нито политиците ви,нито западните ви робовладелци,а самите вие и докато не го разберете,ще си останете такива роби!Стигнахте до там,че и румънците да ви дават назидателно акъл!Продължавайте в този дух и ще го духате до края си,като народ и държава!Хайде сега,пл'йте ме!

25

Анонимен

преди 1 година

Има Държави като Дания и Швеция които са в Шенген от 20г и не искат еврото, само нашите Политици искат първо еврото пък ако ни пуснат в Шенген добре ако не нямат ядове нашите все наопаки работят, верно че герб имат вина но от 2ги другите носят вина

24

заплати

преди 1 година

Чувал съм, че много хора от северна България работят в Румъния, особено в строителството, където има високи заплати, минимумът гарантиран от държавата е 800 евро, но никой не взема под 1000 евро, можете да стигнете до 1300-1500 евро ако работникът има квалификация

fallback