Снимка: БГНЕС/EPA

Първият дипломат на Румъния Богдан Ауреску е имал двустранна среща с външния министър на Нидерландия Вопке Хукстра, съобщи Romania Insider.

Срещата се състоя в кулоарите на Съвета по външните работи, Нидерландия е потвърдила своята подкрепа за влизането на Румъния в Шенген.

 Ниделрандското правителство няма притеснения относно румънската държава, основният протест е насочен към приемането на България.

Още по темата

Ауреску е информирал своя колега за настоящите действия на своята страна. Проведен е и положителен диалог с Швеция, от която се очаква да върне темата с разширяването на Шенген.

Продължава и диалога с първите дипломати на всички европейски държави. Търсят се варианти и за разбирателство на австрийското правителство.

Планирана е поредица от срещи с австрийски представители през предстоящите седмици.

Коментари Напиши коментар

36

Христо Христов

преди 1 месец

Ми сами гласувате да им слугувате на холандците. КОЙ нормален гледа на слугите си като на равни?! Свиквайте да сте слуги - сами си го избирате! ПП. Пък сте си и про'с'ти.

35

ДОЛНА ЗЕМЯ...!!

преди 1 месец

САМИ СА СЕ ОБОЗНАЧИЛИ КАКВИ СА...

34

Румъния

преди 1 месец

Румъния е бързо развиваща се страна, те вече надминаха Унгария, често минавам през Румъния и виждам как расте от ден на ден, красиви села, добри пътища, имат 500 км магистрала в процес на изграждане, която ще бъде завършена до 2-3 години . Честито ! Къде сме българите?