Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Унгария обяви за неприемливо решение на ЕС да спре средствата за унгарски университети, съобщи Фигаро.

Страната настоява, че е реализирала промените, за които групата настоява.

Oще по темата
Още през миналата година ЕС обяви, че задържи средствата, предвидени за Унгария.

Очаква се унгарското правителство да изпълни определени условия, те се отнасят до независимото правораздаване и академичните свободи.

Установено е, че унгарското правителство не е прекратило практиката за издигането на близки до правителството в управата на определени университети. Това доведе до спирането на средствата по програма Еразъм.

Програмата гарантира престой на хиляди студенти в университети в различни европейски държави. Унгарското правителство обяви, че е готово само да поддържа програмата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 година

Тези са в ЕС, само за да цоцат евра. Ама нашите путинисти са сащите!

27

От 3г насам

преди 1 година

ЕС се изявява нещо като диктатура.И МНОГО СКОРО ТАЗИ *** *** ЩЕ ИДЕ В ИСТОРИЯТА!ТОВА НЕ Е ЧОВЕШКО КОЕТО ПРАВЯТ И ИМАТ МНОГО ТАЙТИ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ НЕЗАКОННИ РАБОТЕЩИ ЗА ТЯХ! СКОРО ВИДОВ ДЕН ИДВА,ПУТИН ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ ,КАТО ОСВОБОДИТЕЛ!СПРЕТЕ НЕОФАШИЗМА ЗАРАЖДАЩ СЕ ОТ САЩ И ЕСЕС

26

съвет за Путин

преди 1 година

Ако ти трябват кинти за войската --спри парите на троловете си ! Само за тези които пишат на български поне -- може да ги извикаш на фронта за няколко дена ще са във Киев --да знаеш много са сериозни ,вагнер да минат на обучение при тях !!!

fallback