Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Повечето граждани на Полша са против въвеждането на еврото в страната, съобщи радио Зет.

Проучването е на експерти от ИБРиС, които отправят въпроса, дали гражданите са склонни местната валута да се замени с евро.
 
14.7 процента от анкетираните са отговорили положително.

Oще по темата
Около 9.8 процента са склонни да се съгласят.

49% са отговорили, че са против промяната. Повечето от хората, които не приемат промяната живеят в селските райони и малките градове.

В големите градове 48 процента са против, а 42 подкрепят промяната. 54 процента от шефове на компании обаче са привърженици на единната европейска валута, докато 33 процента предпочитат местната.

Има и определен процента на хора, които нямат еднозначно мнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Ман Гал

преди 1 година

Шведите също са ЕС но се разплащаме с крони.Не виждам ква ще е разликата. И британците бяха но си имаха лирата . За мен лично по добрия вариант е да си останем с лева. Би било по лесно да се откачим от ЕС ако се наложи. И сега косвено сме с евро поради простата причина че сме вързани за него от МВФ

44

toti

преди 1 година

Чехите колко преди нас са в Европа,но не вярват на Еврото,а далеч по голям икономически растеж от нас имат...къде сме ртъгнали като няма и 50%от стандарта сме на нивото на страните от Европа приели еврото

43

НикогаПовечеСДС-Чума

преди 1 година

А нашите продажни и корумпирани политици изобщо не се интересуват от мнението на българите - нито дали да членуваме в терористичната групировка СатаНАТО ,нито дали тази групировка трябва да е на територията на Родината ни и да ги храним,нито дали имаме интерес да сме в Ес-са.Време е да се върне смъртното смъртното наказание, да бъдат съдени и изб.есени.

fallback