Снимка: БГНЕС

Украинският генерален щаб в доклад от сутринта на 23 декември заяви, че през последните 24 часа украинските части са отбили атаката на руснаците на място, където не е имало активни бойни действия от пролетта - край село Високое, Сумска област, съобщава Руската служба на "Би Би Си".

Село Високое се намира в източната част на Сумска област, на границата с Белгородска област на Русия. Страните непрекъснато се обвиняват взаимно в обстрели през тази граница, но тук не е имало движение на войски след пролетното отстъпление на руснаците от Сумска, Черниговска и Киевска области на Украйна.

Още по темата
От Генералния щаб не дават повече подробности и разяснения по въпроса. Властите на Сумска област не съобщават нищо в краткия доклад на губернатора Дмитро Живицки за събитията от 22 декември. Не се споменава нито село Високое, нито се споменава някакво руско нападение в областта.

Ситуацията на фронтовете, съгласно доклада на украинския Генерален щаб, остава като цяло без изменения: руснаците продължават да се опитват да напреднат в района на Бахмут и околностите на Донецк, както и на някои места по линията Сватово - Кременная.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase