Снимка: БГНЕС
fallback

Представителка на една от организациите, получили тази година Нобеловата награда за мир, заяви, че според нея руският президент Владимир Путин трябва да бъде изправен пред международен трибунал заради войната в Украйна, съобщи "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Oще по темата
"Трябва да създадем международен трибунал, който да подведе под отговорност Путин, Александър Лукашенко и други военнопрестъпници", каза на пресконференция в Осло Олександра Матвийчук от украинската правозащитна организация "Център за граждански свободи".

През октомври украинската организация бе удостоена с Нобеловата награда за мир, поделяйки приза с руската група за правата на човека "Мемориал" и Алес Беляцки, основател на беларуската правозащитната организация "Вясна". Беляцки се намира в затвор в Беларус и не може да пътува, за да получи наградата, която официално ще бъде връчена утре в Осло.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Срам нямате

преди 1 година

Не ви ли е срам да пишете такива ГЛУПОСТИ!!!

105

баба мара

преди 1 година

ами сащ и нато ами порошенко тях защо не ги броите те са главните виновници завсичко което става в украина зеленски е едно мюре нар-ко-ман които трябва дабъде до живот в килия

104

Анонимен

преди 1 година

Тия откачиха. Меркел си каза- че Минск 1,2 е измама.

fallback