Снимка: БГНЕС
fallback

Експлозиите в две руски авиобази край Рязан и Енгелс са последният пример за тактическата изобретателност и способността на Киев да изненадва, пише в анализ британският в. "Гардиън".

Изглежда Украйна е намерила начин да атакува стратегически руски бомбардировачи Ту-95 и Ту-22М в летищата им на базиране. От октомври Кремъл използва тези стратегически бомбардировачи, за да унищожава постепенно енергийната инфраструктура на Украйна, оставяйки милиони хора без топлина и електричество през идващата зима.

Има предположения, че Киев е разработил атакуващ дрон с обсег от 1000 км. В края на миналия месец украински войник каза, че тези оръжия вече са били използвани срещу руските военни. Ако това е вярно, това означава, че по-голямата част от европейската част на Русия вече е в обсега на украинската армия. Това означава, че предимството, на което Москва се радваше досега  - безопасно изстрелване на крилати ракети от дълбините на Русия, е застрашено.

На 29 октомври Украйна изненада Москва, когато рано сутринта нанесе въздушни и морски удари срещу военноморската база на Черноморския флот в Севастопол. Няколко руски фрегати бяха изведени от строя, включително флагманът "Адмирал Макаров".

Oще по темата
Военни анализатори твърдят, че Украйна е разработила оригинален и смъртоносен морски дрон. Неговите компоненти включват модифициран джет и камера с дистанционно управление с директна обратна връзка с команден и контролен център плюс експлозиви, прикрепени отпред. Изглежда, че дроновете са изиграли роля и в друга успешна украинска атака през август срещу военновъздушната база Саки в Крим, при която бяха унищожени девет руски военни самолета.

Киев не винаги казва на съюзниците си на Запад за планове за рисковани военни операции, които без съмнение включват атаки дълбоко в руска територия. Западни служители смятат, че украинците умишлено не правят това, тъй като Западът може да се опита да разубеди Киев и да го възпре.

Вместо това правителството на Володимир Зеленски използва собствена технология за провеждане на специални операции. Сред тях са експлозията на Кримския мост през октомври и унищожаването през април на крайцера "Москва", за който Киев твърди, че е бил атакуван от украински ракети "Нептун" (Русия не признава това). И двете бяха унизителен удар за руската армия. Могат да се очакват още изненади, прогнозира "Гардиън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

ИЗНЕНАДАААА....

преди 1 година

...пускаш радара на руското ПВО ---и от ВСУ ти пускат по вълната ракета за оня свят .....Е , ТЕ ТОВА Е НОВОТО ОРЪЖИЕ ОТ САЩ....ха,ха,хаааа...сметай кви са последствията!

79

Toto

преди 1 година

От писанетоличи, че путинистите си умират от яд заради показаната слабост на руската армия. Затова се опитват да наведат на мнение че русия се бие срещу запада.... Украинците се бият геройски защото си защитават държавата. Запада им помага защото такива са му ценностите - свобода и демокрация!!!!!

78

Анонимен

преди 1 година

Дерашификацията е неизбежна, само рашистите се правят, че не го виждат. А украинците кефят с духа си. Който не го забелязва сам лишава себе си от смелост и се ограничава с малодушни имитации на информираност. Украинския дух ще излекува и такива повратливи зомбита, които се изживяват като антикомунисти по време на комунистическия режим.

fallback