Снимка: БГНЕС
fallback

Самолет МИГ-21 се разби в необитаемия горски район на Слатина в североизточна Хърватия. Това съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на хърватското министерство на отбраната.

Инцидентът е станал по време на бойно учение.

От министерството съобщиха, че са предприети действия за издирване и спасяване на екипажа на изтребителя. От ведомството не са дали повече подробности по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

CFM56B

преди 1 година

Разбилият се самолет е двуместен тренировъчен МиГ-21УМ. И за сведение на хейтърите, самолетът претърпял инцидента далеч не е произведен през 50те както плямпат. Изтребителите зависят от поддръжката им и снабдяването им с части за техн.ремонти. Реално и F-16 е от началото на 70те, даже бройки от 1980та - бивши бракувани щатски след ремонти стават португалски, и след десетилетия служба, преподадени вече са "новите" румънски F-16. Румъния ще ги използва още 10г.. това не е ли 50 годишен самолет?

12

Аспарух

преди 1 година

До 11-като ти гледам правописа май ти си примЕтивен

11

Р-11Ф2С-300

преди 1 година

Хърватите летят на МиГ-21бис модификация от началото на 80те, с електроника типична за 80те. Нещо сходно със старите F-16A блок 15/блок 25/30 от 80те, които днес ги няма в оригиналният им вид, а само с различна по обем модернизация. Обикн.тя засяга комуникацията и навигацията, това отдавна не е нито скъпо, нито сложно, съвременните комп. са с размер на телефон и разширяват страшно възможностите в тези две направления. Разбира се тия самолети са яко експлоатирани, и Хърватите им планират пенсия.

fallback